dimecres, 13 d’octubre del 2010

El projecte d’intervenció sòcio-educativa a Canaleta i Can Puig es consolida com a dinamitzador del lleure

NOTÍCIA DE RADIO BANYOLES 

DATA: 27/09/2010:
Educació + d'aquesta zona

El projecte d’intervenció sòcio-educativa a Canaleta i Can Puig es consolida com a dinamitzador del lleure

BANYOLES: + d'aquesta zona
El projecte d'intervenció sòcio-educativa a Canaleta i Can Puig es consolida com a dinamitzador del lleure entre els joves del barri. Des del 2007 es fan activitats orientades als alumnes de primària i secundària, amb incidència directa al barri i que es combina també amb treball acadèmic.

El projecte de casal als barris de Canaleta i Can Puig es va iniciar el 2007, seguint la filosofia de l'aprenentatge i servei, és a dir, organitzar activitats de tipus educatiu amb incidència directa al barri comptant amb els infants i joves de la zona. 

El projecte treballa les tardes de dilluns a divendres, amb tres grups en funció de l'edat: infants de 6 a 12 anys, joves de 13 a 16 anys i joves a partir de 16 anys, que en total actualment són una vuitantena. Segons ha explicat una de les educadores del casal, Núria Pacheco, l'objectiu de la iniciativa és poder coordinar una oferta de lleure al barri que impliqui no només els joves sinó la resta d'agents. També es busca que tingui una visualització directa a la zona.

Per dur a terme les activitats han tingut la col·laboració de l'associació de veïns i veïnes del barri, que els ha cedit el local social "La Rajoleria". Precisament, algunes de les activitats s'han centrat en reformar el local amb una mà de pintura, reparació de teulat i dotació d'infrastructura i s'ha posat en marxa un servei de préstec de llibres. Un dia a la setmana s'ofereix un servei d'aula d'estudi oberta a tot el barri i, a més, des del casal han liderat la recuperació de la Festa del Barri de Canaleta, que fa dos anys s'ha reiniciat a l'estiu.

L'altre educador del projecte, Esteve Gràcia, ha recalcat que les necessitats de Canaleta són molt específiques i ha recordat que el 55% dels veïns formen part de famílies nouvingudes. En aquest sentit, ha assegurat que en aquest barri s'hi han destinat molts menys recursos que, per exemple, a la Farga.

Els responsables del projecte també han posat de manifest la manca d'equipaments al barri que, per exemple, no disposa ni de Centre Cívic ni de pista esportiva i creuen que són totalment necessaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada